Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Как да избягвате загуба на интерес към рекламния банер

MadPixi Team 607 21.02.2019

Добро решение е да рекламирате чрез интернет банер. Така продуктът или услугата Ви е рекламирана много мащабно на относително ниска цена. Стига до огромен кръг потребители. Помага много за популяризирането. Съществува обаче банер слепота – специфично понятие, с което може да се сблъскаме, ако сме се спрели на този тип реклами.

До банер слепота се стига при пренатрупване на реклами. Когато се появяват прекалено често, потребителят несъзнателно започва да ги игнорира и просто не им обръща никакво внимание.

банер деца


Банер слепотата е налична, когато потребителите са видели един и същи банер няколко пъти и вече просто не му обръщат внимание. Затова се търси някакъв баланс – рекламата да е достатъчно разпространявана и в същото време да не се прекалява с нея. Т.нар. банер слепота е абсолютен нормален процес. Така е устроен човешкият индивид. Именно поради тази основателна и сериозна причина повечето сериозни фирми се стремят да инвестират в нови банери и в различни видове реклами, които да се появяват през определен период от време. Това е много добро решение, защото регулира честотата и по този начин поддържа такова ниво на показване, с което да не се натрапва и да не става незабележим.

От голяма полза може да ви бъде например в случай, че се направи план и се поръча например цяла серия от банери наведнъж. По този начин е напълно възможно да успеете да получите определена отстъпка и да изградите цялостна стратегия, която да е с обхват от няколко седмици или от няколко месеца дори.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.