Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Правила за изработка на банери

MadPixi Team 1746 09.12.2018

Тук ще опишем основните правила за изработка на банери към които се придържаме. Когато правим банери в които се ползват произволни снимки (не конкретни предоставени от клиента), винаги избираме атрактивна снимка (според темата на банера) с висока резолюция и перфектно качество. За нас основна роля за визията на банера играе добре подбраната и ефектна снимка.

банер

Обикновено се стремим снимките да са с ярки цветове и добър контраст, за да изпъква по-добре банера.

банер

Друга важна част от банера е добре подбрания шрифт. Избягваме да слагаме сенки, контури и бордери на шрифта, тъй като те отдавна не са актуални в съвременният банер дизайн. През последните години се наложи тенденцията шрифта да е „flat“, т.е. напълно плосък, но разбира се както при всяко правило и тук понякога са допустими изключения.

моден банер

Стремим се винаги шрифта и логото да са сложени на подходящото място и върху подходящият фон, който ще ги направи ясно четими. Използваме изчистени и семпли ефекти в които да поставяме надписите, идеята ни е да не се отклонява вниманието от продукта.

банер дизайн

Записваме готовите продукти с Photoshop настройка “Save for web”, JPEG - 55% quality, по този начин банерите винаги са с перфектно качество, но също така са леки и готови за директна употреба, без да е необходима допълнителна обработка.

дизайн на банери

Може да разгледате нашето банер портфолио.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.