Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Какво всъщност са банерите

MadPixi Team 1189 13.01.2019

Банерите са особено важни, защото стоят в основата на интернет рекламата. Тяхната главна цел е ясно да представят рекламни послания. Посланията им са насочени към потребителите на определен уеб сайт.

Най-ясно формулирано, банерите представляват рекламните карета на сайта. Те могат да представляват или статични картинки или пък да бъдат анимирани. На какво ще се спрете изцяло зависи от това какво е конкретното предназначение на банерите. Важно е какво точно рекламират, а също и към каква аудитория са насочени.

Какво е банер

На база на предпочетената технология за изграждането на банерите те могат да се поделят на три основни типа. Съществуват .jpg – банери, които представляват статични снимки. Има и .gif – банери, наричани още анимирани банери. Третият тип са .sfw - банери, познати още като flash анимирани банери. Между последните два вида съществува много тънка граница. Тя е в самото качество на създадената анимация и в големината на файла. В случай, че се спрете на анимирани банери за вашия сайт, ще трябва да се ориентирате и кой от двата типа би ви устройвал повече.

Банерите по принцип могат да са с всевъзможни размери, всичко зависи от ситуацията и мястото, където е нужно да бъдат поставени. Все пак винаги се цели максимално добро стандартизиране. По тази причина Българската Уеб Асоциация е приела няколко размера като стандарти.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.