Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Основни видове банери

MadPixi Team 1672 18.02.2019

 Уеб-банерът е познат още като Интернет-банер или само като банер. Той представлява специфичен рекламен формат, който се разпространява по World Wide Web. Този оригинален и съвременен вид онлайн реклама е предназначена за вграждане в уеб страници. Всъщност тя представлява графично изображение, което може да се приеме като аналогично на рекламното каре, срещано в пресата. Често то включва анимирани и по-рядко видео-елементи, а също и хипертекстови връзки, които да водят към други уеб сайтове.


Съществуват т.нар. традиционни банери, които са представлявали различни графични изображения във формат GIF или пък JPEG. Изображенията, поместени в тях са били както и статични, така и анимирани. Разпространявали са се във формат GIF, т.е. има ефект на движение. Той се постига с помощта на редуване на няколко различни изображения.

банер обувки


Интернет рекламата и по-конкретно – банерите са сфера, която постоянно се развива. Появяват се иновации ежедневно. Постоянно се появяват все по-нови и по-нови банери. Те се правят с помощта на технологиите Flash или пък на Java. За да се различават от традиционните, които използват растерна графика, този тип банери ползват специална векторна графика. Това дава възможност да се постигнат оригинални анимационни ефекти и в същото време да се запази малкия размер на банера. Също така, Flash-банерите предоставят важната възможност да бъдат използвани звукови ефекти, а това от своя страна успява да повиши ефективността на банера като рекламен носител в сравнение с традиционните.


Без значение към какъв вид банер ще се насочите, при всички положения ще Ви е полезен за придобиването на интернет репутация и за популяризирането на продукта или услугата Ви.  

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.