Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Как да подберете изображение за главния банер на началната страница на уеб сайта Ви

MadPixi Team 621 15.02.2019

Доказано е, че хората съставят мнението си за посетения от тях уеб сайт в рамките на първите 50 милисекунди. За да стане ясно колко бързо се случва това, трябва да уточним, че човек мига за период от около 100 до 140 милисекунди. Ако вземем предвид този факт, съществува теория, че потребителите могат да преценят даден сайт само с един поглед изглежда доста оптимистична. Ако имате наистина само толкова малко време да изградите впечатление, уеб дизайнът е от много голямо значение. Един от елементите, които не получават често достатъчно внимание, е изображение за главния банер. Той се намира най-горе в началната страница, която е в самото начало на модерния уеб сайт.

Изображението е това, което е доминиращо тази част от страницата, която виждат първо потребителите, и следователно да има много голям ефект не единствено върху първо впечатление, а и върху цялостния процес на тяхното превръщане в клиенти. Скорошно изследване сочи, че всъщност средно по 80% от вниманието на посетителите на сайта е насочено точно върху тази част.

банер момиче в розово

Друго важно нещо, което обикновено хората винаги оценяват надеждността на фирмата и даже и качеството на нейните продукти и на услугите ѝ според дизайна на нейния уеб сайт. Анкета, която е била проведена преди не много време, сочи, че около 94% от причините, които са изтъквани от потребителите за недоверието си в някакъв определен сайт се дължат най-вече на дизайна му.

Никога не подценявайте значението на банера на началната страница, защото от там посетителят си създава първото впечатление.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.