Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Какво е копирайтинг

MadPixi Team 208 31.05.2021

През последните години копирайтинг се превърна в популярна професия у нас. В началото нека подчертаем, че през последните години тази концепция значително промени своето лице.

Копирайтър е професия, състояща се в писане на уникални текстове или лозунги от рекламен характер. Той съчетава функцията на автор (създаване на креативни лозунги, рекламни текстове, рекламни материали) и редактор (редактиране на текстове, писане на уникални статии, корекция). Обхватът на задълженията на копирайтъра е доста обширен и зависи от индустрията, в която е бил нает. Основната задача е да се пишат текстове. Те - в зависимост от компанията, с която си сътрудничи - могат да се използват за публикуване на дипляни, каталози, брошури или уебсайтове. Освен това не е нужно да се ограничавате до текстове, тъй като копирайтерите редовно се наемат за създаване на сценарии, използвани по-късно в телевизионна или радио реклама. Компетенциите също могат да бъдат много по-широки, например писане на скриптове за реклами.

копирайтинг

Копирайтингът е индустрия за развитие, която позволява на хората, които търсят независимост и непрекъснато се стремят да подобрят квалификацията си, за да се изпълнят. Поради големия брой уникални проекти също е трудно да скучаете на тази позиция, тъй като всяка задача е различна от предишната. Издателите и рекламните агенции най-често търсят копирайтър.

 

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.