Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Какво представлява банерната слепота?

MadPixi Team 252 13.10.2021

За първи път започна да се говори за „банерна слепота“ още през далечната за нас 1998 г., но тя достигна впечатляващи размери сравнително наскоро. Терминът се отнася до способността на човешкото съзнание да „филтрира“ всяка информация, която дори отдалечено прилича на реклама. Появи се разочароваща статистика:

- само 14% от потребителите обръщат внимание на банери;

- до 50% от кликванията върху реклами са направени случайно (погрешно);

- само 8% от интернет потребителите активно използват банери.

Но колко можете да се доверите на тези цифри и защо тогава банер реклама остава една от най-популярните в целия свят?

Оказва се, че ниската производителност на банера е свързана със следните фактори:

банер

- Рекламите се поставят в грешната област. По правило се използва лявата страна на страницата (това се дължи на факта, че четем отляво надясно). Тоест, ако поставите рекламен елемент на десния ръб, 90% от потенциалните клиенти просто няма да му обърнат внимание.

- Използване на AdBlock. Инсталирането на изскачащ рекламен блокер прави невъзможно потребителят да види вашия банер, така че само част от целевата аудитория вижда реклами. Но напоследък все повече потребители осъзнават недостатъците на „твърдото блокиране“: до 77% от хората са готови да променят блокирането на просто филтриране.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.