Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Класически банер или реклама в социалните мрежи

MadPixi Team 217 10.01.2021

Днес, въпреки че кампаниите в социалните мрежи се считат за най-печелившата и перспективна стратегия, класически банер си остава основен  рекламен канал. Оборотът на дигиталната реклама се очаква да достигне 223.74 млрд. долара през 2017 г., което представлява 38,3% от общия медиен бюджет. Проучвания предвиждат, че разходите за дигитална реклама ще продължават с двуцифрен ръст до 2020 година.

банер мъж
Този тренд се дължи на рекламата в социалните мрежи, която избухна с огромна сила от стремежа, както на потребителите, така и на брандовете да създадат нова среда на хипер релевантни и ултра персонализирани връзки помежду им. Facebook Dynamic Product Ads (DPA), например, се превърна в мощен инструмент за печелене на приходи във всички индустрии. Четенето на рецензии, коментари, както и самото присъствие на бранда в социалните мрежи може пряко да повлияе на решението за покупка.

В момента дори самото пазаруване често се случва директно през тези платформи. Според прогнозите на различни статистики, през следващите години  рекламирането в социалните медии в световен мащаб ще струва 50 млрд. долара и товa ще са 20% от всички средства предвидени за онлайн реклама.
 

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.