Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Маркетинг микс на фирма

MadPixi Team 837 27.01.2021

Маркетинг микс е сред най-често употребяваните термини в маркетинга.

Всяка една фирма има свой индивидуален маркетинг микс. Той представлява комбинация от няколко важни елемента. Фирмата трябва да съчетава онези елементи по определен начин, за да има възможност да достигне до своя целеви пазар.

Маркетинговият микс следователно е съвкупност от решения, които всяка фирма взема с цел да придвижи продуктите от себе си до клиентите.

Известни са различни модели, които помагат да се разбере по-добре маркетинговият микс и отделните решения, свързани с него.

маркетинг микс

Най-известният модел е т. нар. Модел 4P, който определя маркетинговия микс. Той е предложен още през 1960 г. от професора по маркетинг Джеръм Маккарти и действа безотказно и до днес.

Съгласно модела 4P, елементите на маркетинговия микс са следните:

•          Product (Продукт)

•          Price (Цена)

•          Placement (Дистрибуция)

•          Promotion (Промоция)

Елементите на този тип маркетинг микс и заедно елементите от 4P имат решаващо значение за пазарното присъствие на всяка организация. За всеки от съответните елементи е нужно да се вземат важни маркетингови решения.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.