Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Най-често срещани недостатъци на банерите

MadPixi Team 176 17.09.2021

Банерната реклама е третият най-популярен метод за онлайн реклама. Изпреварват го само рекламите в социалните медии и рекламите в мрежата за търсене. Банерните реклами се използват от 68% от рекламодателите.

Те обаче също си имат свойте недостатъци. Кои са те?

Нисък СТР

Сега средната СТР на банер е 0,1%. Тоест, от 1000 потребители, които разглеждат банера, 1 ще последва връзката му. Маркетинг директорът на "HubSpot" Майк Уолп отбеляза, че това е под шанса да имате близнаци или да оцелеете при самолетна катастрофа.

Случайни кликвания

Половината от кликванията върху банери се случват случайно, поне на мобилните устройства. Проблемът със случайните щраквания е толкова широко разпространен, че англоезичните ресурси дори са измислили специално определение за него - „синдром на дебелия пръст“.

banner fall

Блокери и слепота на банери

Друг недостатък на банерната реклама е, че много потребители просто не я виждат. Според изследванията между 9,5% и 44% от потребителите блокират онлайн реклами. В зависимост от услугата за blokиране, тези потребители или просто отпадат от аудиторията, която е видяла банера или се считат за гледани или щракнати.

Но дори и потребителят да не използва услуги за блокиране, много е вероятно той да не забележи банера.

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.