Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Основа на маркетинговата комуникация

MadPixi Team 198 04.05.2021

Няма ефективна маркетингова комуникация, т.е. такава, която се отнася до ефективното предаване на рекламно съдържание, ако не е подкрепена от подробен маркетингов план, предназначен да достави рекламното съдържание на правилно дефинирана група получатели възможно най-ефективно.

Медийно планиране обхваща всички видове медии, от традиционните (пресата) до най-новите и най-използваните (Интернет). Заслужава да се отбележи, че медийното планиране важи и за външни маркетингови форми, различни видове събития и спонсорирани събития, за които например се изготвят листовки или плакати с подходящо послание, адресирано до участниците. Прилагането на ефективен медиен план винаги се основава на резултатите от цялостната пазарна информация, проведена от медийни къщи и агенции.

маркетинг

Тези компании обследват ситуацията на компанията, която нарежда разположението на нейното съдържание в рамките на определено време и медийно пространство, включително от гледна точка на съществуващата конкуренция на пазара. По този начин агенциите и къщите проверяват например нивото на гледаност на телевизионни програми или броя показвания на дадени уебсайтове, носещи рекламното съобщение, нивото на интерес към списанията, възрастта на целевата група или предпочитаните часове на използване на специфични медии (телевизия, радио, интернет и др. Тази информация позволява разработването на медиен план.

Share this:

Гласували: 0, рейтинг: 0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.