Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Отживелица ли са банерите? Твърдо НЕ!!!

MadPixi Team 297 26.01.2022

Банерът е още жив! И това е повече от ясно!

Специалистите ни избраха 5 дизайнерски препоръки за да "съживите" вашия банер.

1. Поставете само 1 съобщение в 1 банер

Не бива да превръщате рекламите във „влак“, пълен с поредица от съобщения. Посветете реклама само на един рекламиран обект.

2. L-логика

Рекламата трябва да бъде логична, последователна и съобразена с корпоративната идентичност. Банерната реклама в интернет трябва да бъде разпознаваема чрез брандиране – това са елементи от дизайна и лого.

банер бельо

3. Поставете банера във вътрешността на страницата

Когато работите върху креатив, е важно да знаете на кои ресурси и в коя част от рекламния блок ще бъде поставена насочената реклама. Добре оформеният банер ще допълни информацията в сайта, откроявайки се на фона на страницата.

4. Мотивирайте потребителите

Използвайте призивите за действие ненатрапчиво, хората са уморени от натрапчиви инструкции: купете, поръчайте, направете. Играйте на мотивация с резултата, който можете да постигнете с покупка или поръчка: отслабнете, развийте се, печелете повече и надградете къщата си.

5. Не си играйте с шрифтове

Използването на повече от 2 различни шрифта върху банер (с изключение на логото) превръща рекламата в любителско изкуство и намалява доверието на потребителите. Размерите на интернет банери ограничават дизайнера, така че не се опитвайте да поставяте телефони за контакт, адреси, предимства и друга полезна информация върху банера. Потребителят трябва да получи цялата подробна информация след щракване върху рекламата.

 

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.