Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Правила за проектиране на перфектния банер

MadPixi Team 187 29.05.2021

Въпреки широко разпространената дигитализация, въпреки практикуването на рекламата върху банери поради невъзможността да се изчисли ефективността на такова разположение, външната реклама или тази в интернет понякога не работи.

банер жена

Но работи само за 5% от рекламодателите.

На банер трябва да има „въздух“ и колкото повече, толкова по-добре. И не мислете, че ако билбордът е 18м2, тогава можете да се разхождате там и да разказвате за всичките си промоции и предимства. Процентът на площта, заета от текст и графика, трябва да бъде еднакъв, независимо от размера на рекламната повърхност. Всъщност поне 60-70% от банера трябва да бъде заета от ненатрапчив, или по-добре, солиден фон.

Не прекалявайте. Вие създавате колосални трудности за потенциален клиент: да видите плаката си в града, да прочетете, да се заинтересувате, да запомните, да вземете решение. Но той изобщо не му трябваше. Затова винаги рекламираме само една оферта: най-атрактивната, най-„вкусната“. Ако смятате, че иконите, етикетите, бележките под линия, подзаглавията са безобидно допълнение, което само ще украси банера, тогава го забравете. Това не е истина. Чувствайте се свободни да се откажете от всичко второстепенно.

 

Share this:

Гласували: 1, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.