Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Предназначение на уеб банера

MadPixi Team 560 31.01.2019

Банерът по своята същност е рекламен формат, който се разпространява в мрежата. Уеб банерът може да бъде конкретно определен като форма на реклама, предназначена за вграждане в сайт. Това е своеобразно графично изображение, което има предимно рекламна цел. Банерът служи за привличане на бъдещи потенциални клиенти или пък за формиране на виртуален имидж. И двете му свойства не бива да бъдат подценявани. Те са с особено голямо значение, особено в днешния технологичен свят. Никакъв друг тип реклама не е в състояние толкова бързо да се разпространи и да стигне до такава огромна аудитория от потребители.

Предназначение

Видът онлайн реклама чрез уеб банери е предназначен да бъде вграждан в уеб страници. Той може да бъде два основни вида - статичен и анимиран. Всичко зависи от същността на това, което ще бъде рекламирано. Размерите на банера биват определяни в пиксели (px) и са в състояние да бъдат в същите разновидности - статични и анимирани.

банер жена на стол

Цел на банера

Банерът има няколко основни цели, като без съмнение първата от тях е да привлича вниманието. Той трябва да предизвика интерес към рекламираната услуга или продукт. Една от функциите му е също и да подтикне към преминаване на сайта и към съответното действие - закупуване на конкретния продукт или услуга.

Share this:

Гласували: 2, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.