Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Специфика на интернет банера

MadPixi Team 560 20.02.2019

Първият размер, който се е превърнал в стандарт в интернетът за банери е такъв: 468 на 60 пиксела. Макар и вече да е стар, той остава много удобен, тъй като той седи дискретно в определена тема или като блог между съдържанието и изобщо не дразни прекалено. Хоризонталните размери за банери седят много добре и в подписи, разположени под коментари във форуми.

По-модерният вариант на горния банер е в друг размер - "728x90". Площта им е увеличена и я предоставя в достатъчно голямо каре, за да подкани потребителите да разгледат какви са продуктите или предлаганите услуги. Обикновено такъв вид банер се разполага в "главата" на определен сайт.

Каква е горе-долу препоръчителната продължителност за един банер?
Съществуват доста различни теории, само че практиката показва, че е много добре анимацията да е ограничена в 8 секунди продължителност. Има и други твърдения обаче.

банер дамска чанта

Колко килобайта е редно да бъде един банер?
Обикновено размерът на килобайтите е зададен под формата на изискване от дадения портал, на който ще бъде разположена рекламата. За един банер например от типа 300x250, стандартната големина е 40 КВ, която файла не бива да надхвърля.

Какво може да бъде поместено в един банер с размери 300x250 и с големина 40 килобайта?
Добър резултат се приема, че е наличен, ако банерът показва 2 до 3 картинки и няколко различни векторни лога. Запомнете, че сумата на елементите, които са анимирани в банера не е задължително да бъде равна на големината на банера. Флаш анимацията прави изчисления и възпроизвежда процеси, които също добавят килобайти при движението на елементите.

Share this:

Гласували: 2, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.