Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Технология при изработването на банери

MadPixi Team 686 31.01.2019

Технологията, използвана за изработка на банери, може да бъде различна. Най-популярните и често срещани са GIF, Flash, JPG и HTML.

Форматът, познат като Gif и JPG (наричан още растерна графика) се употребяват обикновено за изработване на статични банери, в които не е предвидено да има движение.

Gif пък е анимация (също наричана растерна графика), съдържаща ефекта на движението. Той се постига благодарение на редуването на няколко кадъра, върху които са запечатани изображения растерна графика.

Използвана е и Flash технологията. По своята същност представлява векторна графика, а това позволява да бъдат постигнати анимирани ефекти при относително малка тежест на банера. Технологията допуска и ползването на звук.

HTML банерите дават възможност за включване на динамично съдържание. Това е определена база данни, която може да съдържа и графика или снимка.

моден банер

Линк (връзки) на банера

Банерите в себе си съдържат линк, който обикновено води до началната страница на сайта на рекламиращата компания или до някоя промоционална страница, която е създадена специално с цел да послужи на конкретната кампания.

Размери на банера

Размерите на банера се отчитат в пиксели (отбелязвани и като px). Това показва всъщност от колко на брой миниатюрни части се състои изображението.

Пикселът представлява най-малката мерна единица, изграждаща цифровите изображения.

Share this:

Гласували: 2, рейтинг: 4.5
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.