Поръчай банер Купи кредити Налични кредити 0
Поръчки Профил Съобщения Кредити Покажи какво харесваш Изход
Използвай промо код

Тежест на банера

MadPixi Team 675 31.01.2019

Тежестта представлява особено важна характеристика за всеки банер. Повечето от сайтовете и по-голямата част от порталите разполагат с регламентирани изисквания за максималната тежест на тези банери, които ще бъдат поставени. Колкото по-голяма е тежестта на някой банер, това значи, че толкова по-бавно ще се зарежда съдържанието му. Ако банерът продължи да се зарежда прекалено дълго време, това намалява вероятността той да бъде изчакан и видян от потребителя. Точно затова този параметър е с такова голямо значение за ефективността на рекламирането чрез банер. Тежестта на банера най-често и традиционно се мери в килобайтове (kB).

банер дамска чанта

Параметри за измерване на ефективността на банера

Параметрите могат да бъдат различни. Един от вариантите за измерване е на импресия, с други думи - на брой показвания на банера. Друг вариант е отброяване на клик - колко натискания има върху банера.

CTR или click through ratio представлява съотношение, което е изразено в проценти между и двете съществени неща - броя показвания на рекламата и кликванията върху нея. Колкото по-голяма бъде тази стойност, за толкова по-ефективен се определя банерът. Ако CTR = 10 % това означава, че за всеки 100 броя показвания на банера има средно 10 прехода към уебсайта, който е рекламиран от него.

Share this:

Гласували: 2, рейтинг: 5.0
Този сайт използва бисквитки, тъй като те са важни за работата му. Чрез посещението си, Вие приемате използването на бисквитки. За повече информация прочетете нашите Общи условия.